GAULT MILLAU 2017

Restaurant Sofie's Choice 13/20

De mening van Gault Millau :

Sofie’s Choice startte 6 jaar geleden als een tearoom en
evolueerde sindsdien naar een volwaardig restaurant.
Het echtpaar dat het restaurant uitbaat timmert hard aan de weg en
combineert originaliteit en durf, zowel in de gerechten van Sofie als
in de drankenkeuze van Erwin.

Zo startte de maaltijd met krokant kroketje van konijn met smeuďge en
pittige vulling met ras el hanout en een verfrissend slaatje met wilde kruiden.
Traag gegaarde boterzachte lamsschouder serveert ze met saus op basis
van Rodenbach Vintage, gekonfijte sjalot met chorizo, beetgare minigroenten en fregola.
Als afsluiter, goed gemaakt vanille-ijs met correcte moelleux en sponscake
waarbij de chef toont dat ze meerdere technieken onder de knie heeft.

Op de beperkte wijnkaart wordt gezocht naar originaliteit en
minder bekende druivensoorten.
Interessant is het grote aanbod sherry’s.
Webdesign Steven Duyck