GAULT MILLAU 2018

Restaurant Sofie's Choice 13/20

De mening van Gault Millau :

Zeven jaar geleden opende Sofie’s Choice als een tearoom.
Met zorg, durf en toewijding evolueerde deze zaak naar een volwaardig
restaurant met een creatieve keuken waarin groenten in de gratie vallen.

Dat deed het voorgerecht met tomaat ook bij ons: lauw gekonfijte
San Marzano tomaten met burrata, gepofte kappertjes en kruidencrème.
Ook jonge makreel met geraniumolie, rode biet, landwier, gepofte quinoa
en verse kaas was mooi in evenwicht met zuivere smaken.

Als hoofdgerecht kiezen we voor vis en vlees: kabeljauwrug met spicy tomaat
en gebakken champignons, afgewerkt met parmezaan en dille-olie.
en filet van melklam met jus van tijm, wortelen, zwammetjes en gekonfijte sjalot.

Interessant aanbod sherry’s en kleine maar originele wijnkaart.

---
GAULT MILLAU 2017

Restaurant Sofie's Choice 13/20

De mening van Gault Millau :

Sofie’s Choice startte 6 jaar geleden als een tearoom en
evolueerde sindsdien naar een volwaardig restaurant.
Het echtpaar dat het restaurant uitbaat timmert hard aan de weg en
combineert originaliteit en durf, zowel in de gerechten van Sofie als
in de drankenkeuze van Erwin.

Zo startte de maaltijd met krokant kroketje van konijn met smeuïge en
pittige vulling met ras el hanout en een verfrissend slaatje met wilde kruiden.
Traag gegaarde boterzachte lamsschouder serveert ze met saus op basis
van Rodenbach Vintage, gekonfijte sjalot met chorizo, beetgare minigroenten en fregola.
Als afsluiter, goed gemaakt vanille-ijs met correcte moelleux en sponscake
waarbij de chef toont dat ze meerdere technieken onder de knie heeft.

Op de beperkte wijnkaart wordt gezocht naar originaliteit en
minder bekende druivensoorten.
Interessant is het grote aanbod sherry’s.
Webdesign Steven Duyck